open/close

Yes we can!

Älykäs logistiikka pienentää ympäristövaikutuksia

Ruotsalainen panimo Spendrups käyttää DSV:tä aikataulutetuissa toimituksissa – ei pelkästään oluiden kuljetuksessa vaan myös tyhjien alumiinitölkkien kuljetuksissa niiden toimittajalta Ballilta.

Sen sijaan, että DSV kuljettaisi pelkästään täysiä oluttölkkejä Keski-Ruotsissa sijaitsevalta panimolta asiakkaille, Spendrups käyttää DSV:tä nyt myös tyhjien, käyttämättömien tölkkien toimittamiseen panimolle.

Ballin tölkkitehdas Malmössä Etelä-Ruotsissa valmistaa uudet tölkit, jotka DSV noutaa ja toimittaa Spendrups-panimolle Keski-Ruotsiin 600 kilometrin päähän. Samat rekat tuovat myöhemmin tölkit takaisin Malmön seudulle – mutta tällä kertaa täynnä olutta tai virvoitusjuomaa.

Se on hieno, luontoa säästävä lähestymistapa, koska tarvittavien ajojen määrä ja sen myötä hiilidioksidipäästöt vähenevät – mikä on erittäin tärkeä asia Spendrupsille.

       Claes Åkesson, Spendrups Breweryn ympäristö- ja kehitysjohtaja

Alunperin Spendrupsilla oli sopimus toisen kuljetusyrityksen kanssa uusien tölkkien toimittamisesta Ballin tehtaalta Spendrupsille, mutta koska DSV kuljetti jo tölkkejä Ballilta Tanskaan ja Norjaan, myös Spendrupsin oli järkevä vaihtaa kuljettajaksi DSV. DSV pystyi myös vastaamaan Spendrupsin kapasiteettitarpeeseen, huomioiden myös kausiluonteiset huiput, jolloin kuljetuskalustoa tarvitaan normaalia enemmän.

DSV:n asialleen omistautunut henkilökunta ja kuljetusliikkeet tekevät kiinteästi yhteistyötä sekä Ballin että Spendrupsin kanssa, jolloin myös kuljettajat tietävät asiakkaan tarpeet. Heidät on koulutettu hyvin, ja heillä kaikilla on kirjalliset ohjeet poikkeustilanteiden, kuten ennakoimattomien liikenneruuhkien varalta.

Tiukasti aikataulutetut kuljetukset ja korkeat puhtausvaatimukset

Spendrups asettaa korket vaatimukset tyhjien tölkkien käsittelylle voidakseen varmistua, että ne pysyvät puhtaina. Kaikki rekat sinetöidään, ennen kuin ne lähtevät Ballin tehtaalta. Panimolle saapuvan rekan rikkinäinen sinetti tarkoittaa automaattisesti toimituksen hylkäämistä, koska lähetystä on voitu peukaloida, ja tölkit ovat voineet likaantua.

Spendrups pähkinänkuoressa

Spendrups on yli sata vuotta sitten perustettu perheyritys. Panimo valmistaa useita olutmerkkejä ja lisäksi useita virvoitusjuomia. Kaikki oluet on valmistettu vuodelta 1516 peräisin olevan saksalaisen oluen puhtauslain mukaisesti – ainesosina saa käyttää vain ohraa, humalaa, vettä ja hiivaa.

Pyydä tarjous