open/close

Raidekuljetukset lyhentävät kuljetusaikoja

Kiinasta Eurooppaan junalla

Teknisten tekstiilien valmistaja, hollantilainen Rivertex, käyttää normaalisti lento- ja merirahtia tuotteidensa kuljettamiseen. Rivertex halusi kuitenkin lyhentää merirahdin vaatimaa kuljetusaikaa ja toisaalta säästää kustannuksissa verrattuna lentorahtiin, joten yritys päätti kokeilla junakuljetusta, kun sillä oli Eurooppaan suuntautuva erikoislähetys Kiinasta.

Kuljetus meni oikein hyvin, ja DSV hoiti kaiken sujuvasti

John van Nieuwaal, Rivertexin kuljetus- ja logistiikkajohtaja

Logistiikan optimointia

Merkittävimmät maat, joiden kanssa Rivertexillä on liiketoimintaa Euroopassa, ovat Ranska, Saksa ja Iso-Britannia. Euroopan sisäisten toimitusten lisäksi Rivertex hyödyntää kasvavassa määrin kansainvälisiä kuljetuksia Lähi-Itään ja Yhdysvaltoihin. Rivertex tuo paljon tavaraa myös Kiinasta ja Taiwanista, joissa sen tuotteet valmistetaan.

Nimenomaan tuonti Kiinasta ja Taiwanista on haasteellista. Laivoilla kuljetus Kiinasta Hollantiin kestää 30 - 35 päivää, koska laivat kulkevat nykyisin hitaammin säästääkseen polttoainetta. ”Aikaisemmin merikuljetus kesti vain 26 päivää, joten ero aikaisempaan on merkittävä”, sanoo John van Nieuwaal.

Junalla nopeampi toimitus

“Kiireellisissä tilauksissa meidän tulee saada lähetys tänne nopeasti. DSV oli yksi harvoista logistiikkayrityksistä, joka pystyi silloin tarjoamaan raidekuljetusta, joten kuljetus annettiin heille hoidettavaksi. DSV hoiti kaiken todella hyvin – ensimmäisestä kontaktista ajallaan olevaan toimitukseen. Oli hienoa, että minut pidettiin ajan tasalla siitä, missä lähetyksemme oli matkalla. Laiva on helppo jäljittää, kun taas juna on vaikeampi – junien seurannassa on parantamisen varaa.”

Taloudellisesti raideliikenne ei ole vielä tarpeeksi houkuttelevaa, jotta yritys siirtäisi kuljetukset kokonaan laivoista juniin. ”Kun kuljetusaika on tärkeä, juna on kuitenkin loistava vaihtoehto”, John van Nieuwaal lisää.

”On hienoa, että vaihtoehtoja on saatavilla. Silloin voimme auttaa asiakkaita optimoimaan toimitusketjunsa ja säästämään rahaa. Me DSV:llä jatkamme uudistamista ja kehittämistä niissä asioissa, joissa se on mahdollista. Parannamme raidekuljetuksiamme entisestään. Onneksi raideliikenne Kiinaan ja Kiinasta muualle on kasvamassa todella nopeasti”, selittää myyntipäällikkö Rianne Norbruis DSV:ltä.

Tietoja Rivertexistä

Rivertex Technical Fabrics Group on teknisen tekstiilituotteiden valmistaja ja tukkumyyjä. Tuotteita käytetään merilähetyksissä, henkilökohtaisena suojana, lääketieteellisissä tuotteissa ja lukuisissa teollisuusmenetelmissä. Rivertex on osa Sveitsin ”Winter Groupia”, jolla on toimistoja ja myyntipisteitä Hollannissa, Iso-Britannissa ja Kiinassa. Lisää tietoa yrityksestä Rivertexin sivuilla osoitteessa www.rivertex.com

Ota yhteys, kerromme mielellämme lisää.

Pyydä tarjous