open/close

Mahdottomasta mahdollista

Kun tarvitset kuljetuspalveluja, jotka poikkeavat tavanomaisesta.

Elävien kissapetojen kuljettaminen on haasteellista. Niiden on oltava hereillä matkan aikana, jolloin oudot olosuhteet ja vieraat ihmiset saattavat tehdä ne hermostuneiksi. Hermostuneina ne voivat satuttaa itsensä tai vahingoittaa kuljetushäkkiään. Kuljetuksen viivästyminen saattaa aiheuttaa vieläkin suurempia ongelmia, etenkin, jos eläimet tarvitsevat erityishoitoa matkan aikana.

Edellä kerrotusta johtuen Aalboring eläintarha Tanskassa pyysi DSV:tä kuljettamaan Bam Bamia, uhanalaista persianleopardia. Bam Bamille oli löytynyt uusi koti Kaliforniasta, Yhdysvalloista, ja siksi sen piti matkustaa läpi Euroopan ja yli Atlantin valtameren Yhdysvaltojen länsirannikolle.

Varovasti ja huolellisesti maapallon puolelta toiselle

Kuljetus koostui useasta eri vaiheesta. Ensin Bam Bam sijoitettiin erityisvalmisteiseen laatikkoon, minkä jälkeen DSV:n auto kuljetti sen Amsterdamiin. Sieltä Bam Bam lennätettiin charter-lennolla Los Angelesiin. Los Angelesissa kuljetuslaatikko sisältöineen siirrettiin autoon, joka vei sen suorinta tietä Feline Conservation Centeriin Kalifornian Rosamondissa. 

Kiitos huolellisen suunnittelun ja toteutuksen, Bam Bam saapui perille turvallisesti ja sovittuun aikaan. 

Bam Bamin matka USA:han sujui hienosti. Kuljetus on välttämätön osa maailmanlaajuista uhanalaisten lajien suojelutyötä. Olemme iloisia, että sekä Aalborgin eläintarha että DSV toteuttivat tämän herkän ja potentiaalisesti vaarallisen eläimen siirron niin ammattitaitoisesti. 

Joe Maynard, President of EFBC's Feline Conservation Center

Uhanalaisten lajien suojelua

Bam Bamilla on nyt tärkeä rooli uhanalaisten persianleopardien kasvatusohjelmassa, jota Rosamondissa toteutetaan. Se toivottavasti pariutuu sille suunnitellun naaraan, Kianan, kanssa. Kiana tulee Ranskasta ja odottaa vielä vuoroaan. 
Persianleopardi (Panthera pardus saxicolor) on yksi leopardien alalajeista, joka on kotoisin Länsi-Aasiasta. Sen sanotaan olevan suurin kaikista leopardeista. Sen asuinalueita ovat Iran, Azerbaidzan, Armenia, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadzikistan ja Afganistan. Sen elinympäristö vaihtelee vuoristoaroilta ruohikkoalueille eli se viihtyy lähes missä tahansa, missä on riittävästi suojaa ja saalista. 

Lyhyesti EFBC:n Feline Conservation Centeristä

EFBC:n Feline Conservation Center on kasvatuseläintarha ja tutkimuslaitos, jossa asuu eläimiä yli 70:stä maailman uhanalaisimmasta kissaeläinlajista. Se on perustettu Rosamondiin, Kaliforniaan, vuonna 1977 ja se on voittoatuottamaton organisaatio, joka toimii täysin yksityisin lahjoitusvaroin. Lue lisää Feline Conservation Centerin sivuillta.

Lyhyesti Aalborgin eläintarhasta

Aalborg Zoo avattiin huhtikuussa 1935. Sen alue käsittää 8 hehtaaria ja siellä asustaa yli 1.200 eläintä, jotka edustavat 138:aa eri eläinlajia. Aalborgin eläintarhan päätarkoitus on eläinten ja niiden elinympäristön suojelu. Tätä työtä se toteuttaa kansainvälisen kasvatusyhteistyön sekä  paikallisten suojeluprojektien tukemisen kautta sekä epäsuorasti levittämällä tietoa uhanalaisista eläimistä. Lue lisää Aalborgin eläintarhan sivuilta.

Pyydä tarjous