open/close

Toiminnan kasvaessa logistiikkakumppanin osaaminen korostuu

Suomalainen Pelago Bicycles on kasvanut paikallisesta pienyrityksestä koko Euroopan kattavaksi jakelijaksi. Kansainvälistyminen pakotti yhtiön uudistamaan logistiikkansa, ja se valitsi kumppanikseen DSV:n.

Pelago valmistaa tyylikkäitä ja laadukkaita polkupyöriä ja pyöräilytarvikkeita kaupunki-, työmatka- ja harrastuskäyttöön. Pelagon tuotteita myydään tällä hetkellä 35 maahan. Jälleenmyyjiä ja edustajia on Euroopan lisäksi mm. Japanissa.

Pelagon tuotteet liikkuvat toimittajien, kokoonpanotehtaan, pääkonttorin, varastojen ja asiakkaiden välillä kaikilla kuljetusmuodoilla. Yhtiö halusi kumppanin, jolta voi ostaa palvelut yhdestä paikasta globaalisti, ja nyt pääkumppanina logistiikassa on DSV.

‒ Hoidimme aikaisemmin kaiken itse. Nyt toimitukset lähtevät varastoista jälleenmyyjille DSV:n koordinoimana. Vantaan varastolta toimitetaan tavaraa ympäri maailmaa ja Pohjoismaihin, Saksan varastolta muualle Eurooppaan, Timo Seppälä, Pelagon logistiikasta vastaava kertoo.

Kun prosessit saatiin kuntoon Vantaalla, toiminta oli helppo siirtää samanlaisena myös Saksan Lahrissa sijaitsevaan varastoon.

‒ Pelago on hyvä esimerkki asiakkuudesta, jota olemme pystyneet palvelemaan kaikkien DSV-yhtiöiden voimin. Lisäksi olemme pystyneet auttamaan Euroopan varastoinnissa, vaikka volyymit ovat siellä vielä hyvin maltilliset, Suomen DSV Solutionsin myyntijohtaja Toni Palmumaa toteaa.

Tänään koodit ja prosessit ovat kunnossa ja tavoitteiden mukaiset. Se on Seppälän mukaan pitkälti sujuvan yhteystyön ansiota. Yhteistyön aloittamista helpotti myös se, että DSV:llä oli aiempaa kokemusta toimialasta. DSV:n globaali toiminta mahdollistaa kasvun myös ulkomailla.

Jos valitset liian pienen partnerin, käy helposti niin, että saat käyttöösi yhden ulkomaisen varaston, ja sen kanssa on elettävä. Nyt kasvumme ei ole ainakaan logistiikasta kiinni.

- Timo Seppälä, Logistiikka, Pelago Oy

 

Pelago Bicycles

Pelago Bicycles on perustettu vuonna 2009. Yrityksen kotipaikka on Helsinki ja se työllistää 15 henkilöä. Pelagon nimi on tullut saaristosta.

Vieraile Pelagon verkkosivuilla

Get a quote