open/close

DSV on jääkarhujen valinta

Atlantin valtameren ylitykseen Milak-jääkarhu valitsi jäälautan asemesta DSV:n.

Jääkarhu nimeltään Milak on matkustanut turvallisesti yli Atlantin kohti uutta elämää Kanadassa. Kuljetuksen aikana se ei kertaakaan valittanut DSV:n palvelusta.

Kuusivuotias Milak-jääkarhu siirrettiin Aalborgin eläintarhasta Tanskasta uuteen kotiinsa Zoo Sauvage de St-Félicieniin.

"Milak oli liian vanha olemaan äitinsä kanssa, joten meidän piti löytää sille uusi koti. On luonnollista, että jääkarhuäidit vieroittavat poikasensa näiden saavutettua tietyn iän", kertoo Allborgin eläintarhan eläinlääkäri Katrine Christensen.

Miten jääkarhu pidetään rauhallisena

Kuka tahansa ei pysty kuljettamaan suurta jääkarhua Tanskasta Kanadaan. Karhun on oltava hereillä koko kuljetuksen ajan, ja alue sen ympärillä on pidettävä rauhallisena, ettei suuri eläin hermostu. Siksi Aalborgin eläintarha pyytääkin DSV:n apuun aina, kun joku heidän eläimistään täytyy kuljettaa turvallisesti toiselle puolelle maapalloa liittyen eläintarhan lajien säilyttämiseen tähtäävään projektiin.

Milakin matkassa oli monta vaihetta, ja DSV oli mukana niissä kaikissa. Ensin jääkarhu siirrettiin varta vasten suunniteltuun häkkiin, minkä jälkeen se ajettiin Amsterdamiin. Sieltä jääkarhu lennätettiin Montrealiin rahtikoneen kyydissä. Lopulta Milak vietiin rekalla uuteen kotiinsa St-Félicienin villieläintarhaan.

Laatikon ulkopuoli

Milak ei halunnut mennä sisään kuljetuslaatikkoon kuten oli suunniteltu, vaan eläinlääkärin täytyi rauhoittaa se, jotta se voitiin kantaa sille mittatilaustyönä tehtyyn metalliseen laatikkoon. Tarkastellessan laatikkoa DSV:n huolitsija Anja Bege Knudsen huomasi, että se oli yli 160 cm korkea eikä niin ollen mahtuisi sisään lentokoneen luukusta. Kuljetuslaatikkoa muokattiin nopeasti sopivaksi 280-kiloisen jääkarhun nukkuessa rauhallisesti. Kun Milak heräsi muokatussa laatikossaan, voitiin sitä lähteä kuljettamaan.

Olemme iloisia, että Anja DSV:ltä oli meidän mukanamme koko matkan ajan. Hän varmisti, että Milak oli turvassa, ja olemme todella otettuja siitä, miten hän kiinnitti huomiota yksityiskohtiin. Kaiken kaikkiaan DSV palveli meitä todella hienosti tämän erikoiskuljetuksen kanssa.

Trine Hammer Jensen, Aalborgin eläintarhan eläinlääkäri.

Punaisessa rusetissa uuden perheen luokse

Milak saapui turvallisesti Kanadaan kaunis punainen rusetti laatikkonsa ympärillä. St-Félicienin eläintarha on todella kiitollinen upeasta lahjasta, ja Milakin uusi jääkarhuperhe on ottanut tanskalaisen maahanmuuttajan hyvin vastaan.

Tietoa Aalborgin eläintarhasta

Aalborgin eläintarha avattiin huhtikuussa vuonna 1935. Eläintarhan alue on 8 hehtaarin kokoinen antaen suojan yli 1200 eläimelle, jotka edustavat 138 eri eläinlajia. Aalborgin eläintarhan pääasiallinen tehtävä on eläinlajien ja niiden elinympäristön säilyttäminen kansainvälisen lajikumppanuuden avulla. Eläintarha myös tukee projekteja lajien säilyttämiseksi luonnossa ja antaa tietoa uhanalaisista eläinlajeista. Lue lisää Aalborgin eläintarhan sivuilta

Tietoa St-Félicienin villieläintarhasta

Zoo sauvage de St-Félicien eli St-Félicienin villieläintarha on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista eläintarhoista 75 eläinlajinsa ja 4,86 neliökilometrin pinta-alansa ansiosta. Eläintarha on omistautunut arktisten villieläinten suojeluun. Kävijät näkevät ainutlaatuisen luontopolkupuiston ja sen valtavat asukkaat junasta. Tarhaa hallinnoi Boreal Biodiversityn suojelukeskus. Lue lisää St-Félicienin villieläintarhan sivuilta

Pyydä tarjous