open/close

A:sta Ö:hön vähemmillä CO2-päästöillä

Dräxlmaier käyttää DSV:tä vähentääkseen kuljetustensa ympäristövaikutuksia.

Dräxlmaier on kansainvälinen autovaraosatoimittaja, joka haluaa minimoida kuljetustensa ympäristövaikutukset.

Apuvälineenä päästöjen vähentämisessä Dräxlmaier käyttää DSV:n kuukausittaista päästöraporttia selvittääkseen, minne ja miten tuotteita kuljetetaan ja miten he voisivat entistä enemmän ottaa käyttöön kestävän kehityksen mukaisia keinoja.

Yksityiskohtaisten päästöraporttien ansiosta Dräxlmaierilla on selkeä kokonaiskuva siitä, kuinka hiilipäästöt jakaantuvat kuljetusmuodoittain, ja he pystyvät ottamaan tulokset huomioon tulevia projekteja suunnitellessaan.

Vaikka markkinoilla ei näin tarkkoja tietoja vaaditakaan, Dräxlmaierilla on jo vakiintunut käytäntö selvittää jokaisen kuljetuksen yksityiskohtaiset päästötiedot sekä tiedot kuljetuskalustosta, ajetuista kilometreistä ja kuljetuksen painosta.

Haluamme saada jokaisen lähetyksemme hiilipäästöistä yksityiskohtaisen kuvan. Nämä raportit auttavat meitä päättämään, mitä reittejä kuljetuksissa kannattaa käyttää. Voisin helposti kuvitella, että tulevaisuudessa tätä vaaditaan yleisesti, ja Dräxlmaierilla haluamme olla siihen valmiita.

Daniel Bracht, Dräxlmaierin kansainvälisistä kuljetuksista vastaava

Vaihtoehtoisia kuljetusmuotoja

Päästöraportit eivät kerro ainoastaan kuljetusten hiilipäästötietoja, vaan antavat myös mittarit sille, kuinka paljon tavaraa DSV kuljettaa jokaista hiilipäästöyksikköä kohti.

Jos kuljetusmuoto on mahdollista muuttaa ympäristöystävällisemmäksi kuljetuksen laatua vaarantamatta, DSV ja Dräxlmaier tapaavat ja sopivat uusista toimintatavoista. Esimerkiksi rekkojen asemesta voidaankin käyttää junia tai hyödyntää meri- ja lentokuljetuksen yhdistelmää.

Hiilipäästöjen kartoitus ja vertaaminen tietyllä ajanjaksolla antaa meille pohjan tehdä erilaisia hienosäätöjä, kuten kasvattaa lavakohtaista tavaramäärää, yhdistää kuljetuksia ja niin edelleen. Tämä vuorostaan parantaa tehokkuutta ja johtaa siihen, että DSV voi parantaa omaa tehokkuuttaan ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Jesper Petersen, Senior Director, Group CSR, DSV

Korkealaatuiselle palvelulle jatkuvaa kysyntää

Hyvä esimerkki kuljetuksista, joissa DSV muutti kuljetustapaa yhteisymmärryksessä Dräxlmaierin kanssa, on konttien kuljetus Bangkokin satamasta tehtaalle sisämaahan. Aikaisemmin kontit kuljetettiin tavallisten rekkojen vetäminä, kunnes syyskuusta 2013 lähtien DSV on pystynyt toimittamaan kontit CNG-rekoilla, jotka toimivat paineistetulla maakaasulla. Tämä vähensi huomattavasti hiilipäästöjä. Dräxlmaier käyttää nykyään DSV:tä myös uusilla Aasian lentoreiteillä. Nykyinen yhteistyö kattaa lentorahdit Saksan, Yhdysvaltojen, Thaimaan, Malesian ja Kiinan välillä sekä lisäksi maantiekuljetuksia Thaimaassa. DSV hoitaa myös logistiikan useista Euroopan maista tehtaille Saksaan.

Tietoa Dräxlmaierista

Dräxlmaier Groupilla on maailmanlaajuisesti yli 50.000 työntekijää ja se on yksi mailman suurimmista perheomisteisista yrityksistä Saksassa sekä yksi mailman johtavista autoteollisuuden toimittajista. Yli viiden vuosikymmenen ajan Dräxlmaier Group on keskittynyt kehittämään ja tuottamaan sisätiloja sekä sähköisiä ja elektronisia osia ja järjestelmiä luksusautoihin.

Pyydä tarjous