open/close

Kylmäverinen kuljetus

Herkkää rahtia ensimmäisessä luokassa.

Kun asiakkaan rahti vaati erikoiskäsittelyä, DSV:n ammattilaisten asiantuntemus ja suunnitteluosaaminen olivat jälleen kerran käytettävissä. 

Edellisellä kerralla, kun Aalborgin eläintarha tarvitsi DSV:n apua, piti kuljettaa jääkarhu ja pitää se kylmässä koko matkan ajan. Nyt tilanne oli päinvastainen – suokaimaanit piti kuljettaa Arizonaan Yhdysvaltoihin ja lämpötilan olisi pysyttävä koko matkan ajan +25 asteessa.

 

Eläintarha oli rakennuttanut kontit DSV:n teknisen opastuksen avulla. Suokaimaanit ovat 1-3 vuotiaita ja noin 180 cm pitkiä  – siis suunnilleen keskivertomiehen mittaisia. Liioittelematta ne ovat siis melkoisia – ja voisivat myös helposti saada vakavia vammoja.

 

Paras tapa kuljettaa kaimaanit on laittaa ne putkiin, joissa on ilmareikiä. Silloin ne eivät pääse kääntyilemään ja stressaantumaan matkasta. Kaimaanit selviytyvät viikon putkissa ilman vettä, kunhan lämpötila on koko ajan +25 astetta.

 

Kontteihin oli pakattu lämpöpakkauksia oikean lämpötilan säilyttämiseksi ja ne oli lastattu esilämmitettyyn rekkaan, joka ajoi ne erikoiskuumennettuun huoneeseen lentokentälle odottomaan lentoa.

 

Erikoislämmitetyt tavarankuljetusrekat ajoivat kontit lentokoneen esivalmisteltuun ruumaan, jossa oli tietenkin oikea lämpötila.

 

Kuljetuksen eri vaiheiden suunnittelu vaati valtavasti huolellisuutta eikä vähiten sen takia, että suokaimaani on uhanalainen laji ja mukana lisääntymisohjelmassa, jonka tarkoituksena on turvata lajin selviytyminen.

 

DSV pystyi takaamaan oikean lämpötilan jokaisessa kuljetuksen vaiheessa ja piti meidät hyvin informoituna koko matkan ajan.

     Rikke Kruse Nielsen, Aalborgin eläintarhan johtava eläintutkija

 

Aalborgin eläintarhasta

Aalborgin eläintarha Tanskassa on perustettu vuonna 1935. Vierailukohteen lisäksi eläintarha on myös tutkimuskeskus ja Maailman eläintarha- ja akvaariojärjestön (WAZA) jäsen, ja on mukana uhanalaisten eläinlajien suojelutyössä maailmanlaajuistesti.

Pyydä tarjous