open/close

Espanjassa ja Ranskassa kiristettiin rajoituksia koronaviruksen takia

Espanja ja Ranska ovat julistaneet hätätilan ja lisänneet rajoituksia. Tilanne vaikuttaa myös kuljetuksiin.

Valkoiset DSV-trailerit rivissä

Sekä Ranska että Espanja ovat julistaneet hätätilan ja sulkeneet henkilöasiakkaille suunnatun vähittäiskaupan ja jälleenmyynnin kriittisiä palveluita (ruokakaupat ja apteekit) lukuun ottamatta. Sama tilanne on myös Sveitsissä.

Tällaisille vastaanottajille suunnattuja lähetyksiä ei voida tällä hetkellä toimittaa perille, joten lähetysten tulisi jäädä jo lähtömaahan kunnes tilanne on ohi. Niin Espanjassa, Ranskassa, Sveitsissä kuin Italiassakin terminaalit eivät pysty varastoimaan tavaraa. Asiakkaan tulee aina etukäteen varmistaa, ottaako ulkomainen vastaanottaja tavaraa vastaan tai lähteekö tavara ulkomaiselta lähettäjältä.

On hyvä huomioida, että rajoitukset tuottavat suuria haasteita kaikkeen logistiikkaan ja aiheuttavat viivästyksiä ja lähetysten ruuhkautumista. Tästä aiheutuu mahdollisesti lisäkustannuksia, joihin on syytä varautua jo toimeksiantoja tehdessänne.

Tiedotamme kuitenkin jatkossa aktiivisesti tilanteen muutoksista, esimerkiksi laivaliikenteeseen mahdollisesti tulevat rajoitukset saattavat muuttaa tilannetta nopeastikin.

Pysy ajan tasalla epidemian vaikutuksista seuraamalla koronavirus-sivuamme