open/close

Koronavirus aiheuttaa järeitä toimenpiteitä Italiassa

Italiassa laaja koronavirusepidemia aiheuttaa järeitä poikkeustoimenpiteitä, jotka laajenevat 25.3. alkaen. Tilanne vaikuttaa myös kuljetuksiin.

Port in Italy

Italian viranomaisten määräämät toimenpiteet koronaviruksen aiheuttaman epidemian leviämisen ehkäisemiseksi vaikuttavat koko maan infrastruktuuriin ja vaikeuttavat kuljetuksia. Seuraamme tilannetta ja päivitämme alla olevaa uutista sitä mukaa, kun saamme lisätietoja.

Tilanne 24.3.2020

Italiassa rajoitukset ovat koronaviruksen takia kiristymässä entisestään. Ihmisten liikkumista on jo rajoitettu kovin keinoin ja kaikki yksityishenkilöille suunnatut liikkeet ja palvelut ruokakauppoja ja apteekkeja lukuunottamatta on suljettu.

Italian hallitus on määrännyt, että kaikki ei-välttämätön liiketoiminta on lakkautettava 25.3. jälkeen, ellei koko henkilökunta voi tehdä etätöitä kotoa käsin. Suuri osa italialaisista yrityksistä siis sulkee ovensa viimeistään torstaina 26.3. Rajoitukset ovat voimassa ainakin 3.4.2020 asti. Tilanne on kuljetusten kannalta erittäin haasteellinen.

Euroopan terminaaliverkosto on ruuhkautunut vastaanottajien ollessa kiinni ja varastot ovat täyttyneet. Tilanne on johtanut siihen, että tavara palautetaan lähtömaahan jos toimitus ei ole mahdollinen.

Asiakkaan tulee aina etukäteen varmistaa, ottaako ulkomainen vastaanottaja tavaraa vastaan tai lähteekö tavara ulkomaiselta lähettäjältä.

Tilanne 12.3.2020

Italia 
Italian viranomaiset turvautuvat entistä kovempiin toimiin epidemian hillitsemiseksi. Koronarajoitukset koskevat nyt koko Italiaa. Näin ollen liikkumista rajoitetaan koko maassa. Italian uuden määräyksen mukaan koko Italian alueella liikkumiseen tulee olla mukana italiankielinen lupalomake, myös tavaraliikenteessä normaalien kuljetusasiakirjojen lisäksi. Rajoitusten on ilmoitettu olevan voimassa 3.4.2020 asti.

Italiassa kaikki yksityishenkilöille suunnatut palvelut ja liikkeet ruokakauppoja ja apteekkeja lukuun ottamatta on suljettu. Tällaisille vastaanottajille suunnattuja lähetyksiä ei voida tällä hetkellä toimittaa perille ja lähetysten tulisi jäädä jo lähtömaahan. Tilanne kuitenkin elää koko ajan. Asiakkaan tulisikin aina varmistaa, ottaako italialainen vastaanottaja tavaraa vastaan tai toimiiko lähettämö Italian päädyssä.

Kuljetukset Italiassa ovat tällä hetkellä muutenkin hyvin hitaita. Sekä tavarantoimitukset että paikallisten lähettämöjen toiminta ovat hidastuneet muun muassa kuljettajille tehtävien tarkastusten vuoksi. Myös kuljetuskapasiteetissa on haasteita, turvaudumme kasvavassa määrin junan ja paikallisten kuljettajien käyttöön. Vaikka toimintamme Italiassa jatkuu, on viiveet kuljetuksissa huomioitava.

Itävalta
Tavaroiden kuljetus Italiasta Itävaltaan ja Itävallasta Italiaan on mahdollista. Rajavalvonta on väliaikaisesti palautettu Italian sisärajoille. Kuorma-autojen ja rekkojen kuljettajille tehdään terveystarkastuksia heidän saapuessaan Itävaltaan (mm. kehon lämpötilan mittaus). Viiveisiin on syytä varautua.

Tilanne 9.3.2020

Italia eristää useita maakuntia maan pohjoisosassa koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Määräys koskee Milanoa ympäröivää Lombardian aluetta sekä ainakin 15 maakuntaa.

Koronavirustilanne vaikuttaa myös kuljetuksiin. Tällä hetkellä Italian liikenne kulkee molempiin suuntiin, mutta viiveitä ilmenee. Koska osa yrityksistä on kiinni, on asiakkaan hyvä varmistaa etukäteen, ottaako italialainen vastaanottaja tavaraa vastaan tai toimiiko lähettämö Italian päädyssä.

DSV seuraa tilannetta tarkasti

Tilanne koronavirusepidemian suhteen elää jatkuvasti. Seuraamme tilannetta tarkasti ja tiedotamme lisää tilanteen muuttuessa.

Otamme asiakkaisiimme tapauskohtaisesti yhteyttä, mikäli lähetystä ei meistä riippumattomista syistä saada toimitettua/noudettua.