open/close

Postilakko laajenemassa

Suomen Merimies-Unioni lähtee tukemaan postilakkoa

Sailing

Postin työkiistaan ei löytynyt ratkaisua tiistaina 19.11.2019. Työntekijöitä edustava Pau hylkäsi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan sovintoesityksen, jonka hän jätti tiistain vastaisena yönä.

Suomen Merimies-Unioni päätti aloittaa Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakkoa tukevat toimet maanantaina 18.11.2019. Maanantaista lähtien rahtialuksille ja matkustaja-autolautoille ei enää oteta Postin kuljetuksia. 

Torstaina 21.11.2019 klo 6.00 alkaen tukitoimet lakon jatkuessa laajenevat siten, että ulkomaanliikenteessä olevien ropax-alusten ja matkustaja-autolauttojen autokansille ei enää oteta rekkoja, säiliöautoja eikä irtoperiä tai muita vastaavia. Maanantaista 25.11.2019 klo 6.00 alkaen ulkomaanliikenteessä Suomen lipun alla olevat lasti-, ropax- ja matkustaja-alukset, jotka saapuvat Suomen satamiin klo 6:n jälkeen, jäävät satamiin.

Merimies-Unionin tukitoimenpiteet ovat voimassa niin kauan, kunnes Postin työtaistelun osapuolten kesken päästään sovintoon.

Laajentuvien tukitoimien vaikutukset toimintaamme ovat merkittävät ja vaihtoehtoiset reititysmahdollisuutemme rajalliset. Pyrimme luonnollisesti minimoimaan lakon asiakkaidemme kuljetuksille aiheuttamat viivästykset mahdollisuuksiemme mukaan. Lakon aikana pyrimme käyttämään kaikkia käytössä olevia reitityksiä. Mahdolliset poikkeusreititykset aiheuttavat luonnollisesti lisäkustannuksia, josta tiedotamme asiakkaitamme erikseen.

Seuraamme tilannetta ja palaamme aiheeseen, kun lisäinformaatiota on saatavilla.

Omat yhteyshenkilönne DSV:llä antavat mielellään lisätietoja.

Maantiekuljetukset: katso yhteystiedot tästä

Merirahdit: katso yhteystiedot tästä

Lue Merimies-Unionin tiedote