open/close

Euroopan tavaraliikenteen kesän aikatauluista

Kesällä 2019 ajankohtaan kuuluvat haasteet Euroopan tavaraliikenteessä ovat samat kuin muinakin kesinä.

DSV truck

Kesä on taas täällä, vaikka kelit eivät vielä aivan sen mukaiset olekaan. Ajankohtaan kuuluvat haasteet Euroopan tavaraliikenteessä ovat samat kuin muinakin kesinä.

Touko- ja kesäkuussa on useissa Euroopan maissa arkipyhiä, jotka lyhentävät työviikkoja ja aiheuttavat viiveitä kuljetuksiin.

Rahtivolyymit kasvavat ennen kesälomakautta kuten myös henkilömatkustajien liikenne lomakautena. Tämä aiheuttaa lauttakapasiteetin riittämättömyyttä erityisesti sesonkiviikoilla kuten esimerkiksi juhannuksen molemmin puolin. Skandinavian liikenteessä pahin ruuhka on jo käynnissä ja jatkuu todennäköisesti ainakin heinäkuun puoliväliin asti, jolloin teollisuuden kesälomakausi alkaa.

Monissa Keski- ja Etelä-Euroopan maissa on paikallisen lomakauden aikana käytössä raskasta liikennettä koskevia ajorajoituksia, ja elokuussa esimerkiksi Italiassa kuljetukset lakkaavat pariksi viikoksi kokonaan. Italian tarkemmista aikatauluista tiedotamme myöhemmin.

Pyrimme mahdollisuuksiemme mukaan informoimaan muistakin poikkeavista aikatauluista hyvissä ajoin etukäteen verkkosivuillamme.

Teemme myös parhaamme ennakoidaksemme kesän poikkeusolosuhteet, jotta kuljetuksemme sujuisivat koko lomasesonginkin ajan mahdollisimman normaalisti. Toivomme kuitenkin, että otatte asian huomioon omia toimitusaikataulujanne suunnitellessanne.

DSV:n asiakaspalvelutiimi antaa mielellään tarkempia, liikennekohtaisia tietoja.