open/close

Euroopan tavaraliikenteen kesän aikatauluista

Kesällä 2018 ajankohtaan kuuluvat haasteet Euroopan tavaraliikenteessä ovat samat kuin muinakin kesinä.

Truck in the field

Kesäkelit tulivat tänä vuonna etuajassa ja kesäkin on pian täällä. Ajankohtaan kuuluvat haasteet Euroopan tavaraliikenteessä ovat samat kuin muinakin kesinä.

Touko- ja kesäkuussa on useissa Euroopan maissa arkipyhiä, jotka lyhentävät työviikkoja ja aiheuttavat viiveitä kuljetuksiin.

Rahtivolyymit kasvavat ennen kesälomakautta kuten myös henkilömatkustajien liikenne lomakautena. Tämä aiheuttaa lauttakapasiteetin riittämättömyyttä erityisesti sesonkiviikoilla kuten esimerkiksi juhannuksen molemmin puolin.

Monissa Keski- ja Etelä-Euroopan maissa on paikallisen lomakauden aikana käytössä raskasta liikennettä koskevia ajorajoituksia, ja elokuussa esimerkiksi Italiassa kuljetukset lakkaavat pariksi viikoksi kokonaan.

Pyrimme mahdollisuuksiemme mukaan informoimaan poikkeavista aikatauluista hyvissä ajoin etukäteen nettisivuillamme. Teemme myös parhaamme ennakoidaksemme kesän poikkeusolosuhteet, jotta kuljetuksemme sujuisivat koko lomasesonginkin ajan mahdollisimman normaalisti. Toivomme kuitenkin, että otatte asian huomioon omia toimitusaikataulujanne suunnitellessanne.

DSV:n asiakaspalvelutiimi antaa mielellään tarkempia, liikennekohtaisia tietoja.