open/close

Perjantain 2.2. mielenilmaus vaikeuttaa rahtiliikennettä

SAK:n alaisten ammattiliittojen perjantaina 2.2. järjestettävä mielenilmaus vaikeuttaa myös rahtiliikennettä. Maanantain 29.1. satamalakon uhka siirtyi kahdella viikolla eteenpän.

Men in harbour
Ensi maanantain 29.1.2018 viiden sataman lakon uhka on siirtynyt työministerin päätöksellä kahdella viikolla eteenpäin. Satamalakko voi alkaa aikaisintaan 12.2., mikäli ratkaisua työriitaan ei sitä ennen löydy. DSV tiedottaa aiheesta lisää tilanteen kehittyessä.

Lakkopäivä 2.2.2018

Perjantaina 2.2.2018 SAK:n alaiset ammattiliitot järjestävät päivän kestoisen mielenilmauksen protestina hallituksen kaavailemasta ns aktiivimallista. Lakkopäivä vaikeuttaa suuresti rahtiliikennettä Suomessa sekä toimintaa terminaaleissa ja käytännössä hiljentää satamat. Näin ollen liikenteeseen konkreettinen vaikutus on, että perjantaina laivalähtöjä jää ajamatta.

Maantiekuljetukset 

Kappaletavaran vientinoudot siirtyvät normaalista torstaista keskiviikolle. Kappaletavarayksiköt teemme siis valmiiksi jo torstai-iltaan mennessä. Osa- ja täyskuormien noutojen ja jakeluiden suhteen pyrimme toimimaan normaalisti, mutta tarkempia tietoja saatte asiakaspalvelustamme kuljetustilausten yhteydessä.

Merikuljetukset

DSV:n kappaletavaran vientiterminaali toimii perjantaina näillä näkymin normaalisti. Mielenilmaus tulee kuitenkin aiheuttamaan satamissa ruuhkaa torstaina, joten suosittelemme, että tämän viikon kappaletavarakuljetukset tilataan ja noudetaan tai toimitetaan satamaan niin hyvissä ajoin etukäteen kuin mahdollista. Merivientihenkilöstömme antaa mielellään tarkempia lähetyskohtaisia ohjeistuksia.

Satamista ei todennäköisesti ole mahdollista noutaa lainkaan tuontikontteja perjantaina 2.2.  Lisäksi mielenilmauksen odotetaan aiheuttavan satamissa ruuhkaa torstaina. Tarkemmat tiedot mahdollisista viiveistä saapuvien merituontilähetysten toimitusaikatauluissa saatte merituontihenkilöstöltämme.

Varastointi

Toivomme, että ennakoitte tilannetta mahdollisuuksienne mukaan siirtämällä tilauksia torstaille tai maanantaille. Mikäli teillä on tiedossa kriittisiä tilauksia perjantaiksi, pyydämme teitä ottamaan hyvissä ajoin yhteyden DSV Solutionsin yhteyshenkilöönne.

Uutinen päivitetty 31.1.2018