open/close

Suomen lakkotilanne vaikuttaa myös ulkomaan rahtiliikenteeseen

Tammi-helmikuun vaihteessa Suomessa on kahden eri lakon uhka, joilla on vaikutuksia ulkomaan rahtiliikenteeseen.

Trailers loading
Vuosi 2018 on alkanut työtaisteluiden kannalta synkissä merkeissä. Ensi viikolla on uhkana kaksi eri lakkoa, joilla on vaikutuksia ulkomaan liikenteeseen.

Satamalakon uhka 29.1.2018

Turun, Naantalin, Rauman, Kokkolan ja Oulun satamia uhkaa lakko, joka on ilmoitettu alkavaksi maanantaina 29.1.2018. Lakko koskisi nosturikuljettajia sekä huolto-/palveluhenkilökuntaa satamissa. Lakon vaikutukset laivaliikenteeseen ovat vielä osittain epäselviä ja toisaalta lakon osapuolet jatkavat neuvotteluja sovun saavuttamiseksi. Toteutuessaan lakolla on vaikutusta Ruotsin, Norjan, Tanskan ja osittain Iso-Britannian liikenteeseen.

DSV tiedottaa aiheesta lisää tilanteen edistyessä.

Lakkopäivä 2.2.2018

Perjantaina 2.2.2018 SAK:n alaiset ammattiliitot järjestävät päivän kestoisen mielenilmauksen protestina hallituksen kaavailemasta ns aktiivimallista. Lakkopäivä vaikeuttaa suuresti rahtiliikennettä Suomessa sekä toimintaa terminaaleissa ja käytännössä hiljentää satamat.

Näin ollen liikenteeseen konkreettinen vaikutus on, että perjantaina laivalähtöjä jää ajamatta sekä kappaletavaran vientinoudot siirtyvät normaalista torstaista keskiviikolle. Kappaletavarayksiköt teemme siis valmiiksi jo torstai-iltaan mennessä. Osa- ja täyskuormien noutojen ja jakeluiden suhteen pyrimme toimimaan normaalisti, mutta tarkempia tietoja saatte asiakaspalvelustamme kuljetustilausten yhteydessä.

DSV asiakaspalvelun yhteystiedot