open/close

Kesän aikatauluista

Kesälomakausi ja lauttapaikojen heikko saatavuus hidastavat kuljetuksia.

Finnlink

Kesä on taas täällä, vaikka kelit eivät vielä aivan sen mukaiset olekaan. Ajankohtaan kuuluvat haasteet Euroopan tavaraliikenteessä ovat kuitenkin samat kuin muinakin kesinä.

Laivojen äkilliset korjaustarpeet sekä vilkas lomaliikenne aiheuttavat ruuhkaa rahtiliikenteessä. Kuumimman lomasesongin ollessa käynnissä varustamot asettavat matkustajaliikenteen etusijalle, mikä vähentää huomattavasti tavaraliikenteen lauttapaikkoja. Lisäksi monissa Keski- ja Etelä-Euroopan maissa on paikallisen lomakauden aikana käytössä raskasta liikennettä koskevia ajorajoituksia, ja elokuussa esimerkiksi Italiassa kuljetukset lakkaavat pariksi viikoksi kokonaan.

Skandinavian liikenteessä sekä tuonti- että vientimäärät ovat kasvaneet aiemmista vuosista, mutta varustamojen tarjoama rahtikapasiteetti ei ole kasvanut samassa suhteessä, mikä on omiaan vaikeuttamaan tilannetta. Pahin ruuhka on jo käynnissä ja jatkuu todennäköisesti ainakin heinäkuun puoliväliin asti, jolloin teollisuuden kesälomakausi alkaa.

Pyrimme mahdollisuuksiemme mukaan informoimaan poikkeavista aikatauluista hyvissä ajoin etukäteen nettisivuillamme.

Teemme myös parhaamme ennakoidaksemme kesän poikkeusolosuhteet, jotta kuljetuksemme sujuisivat koko lomasesonginkin ajan mahdollisimman normaalisti. Toivomme kuitenkin, että otatte asian huomioon omia toimitusaikataulujanne suunnitellessanne.

DSV:n asiakaspalvelutiimi antaa mielellään tarkempia, liikennekohtaisia tietoja.

Katso kesän poikkeusaikataulut täältä

Asiakaspalvelutiimin yhteystiedot