open/close

Puola aloittaa maantiekuljetusten veroseurannan

Seurantajärjestelmän käyttö muuttuu pakolliseksi 1.5.2017 alkaen tietyille tuotteille.

Truck in summer
Puolassa on otettu käyttöön seurantajärjestelmä maantiekuljetuksille. Seuranta kohdistuu sellaisiin tuotteisiin, joilla on korkea veronkiertoriski, kuten polttoaineiden lisäaineet, voiteluöljyt, etyylipohjaiset jäänpoistoaineet, ohenteet ja liuottimet, denaturoitu alkoholi ja tupakka.

Puolasta lähtevissä, Puolaan menevissä ja Puolan kautta kulkevissa, seurannan piiriin kuuluvissa lähetyksissä on jatkossa oltava SENT-numero. Seurannan piiriin kuuluvaa tavaraa sisältävistä lähetyksistä on tehtävä ilmoitus PUESC-järjestelmään (the Electronic Tax and Customs Services Platform) ennen kuljetuksen aloittamista.

Asiakas vastaa tietojen oikeellisuudesta

Ilmoituksen järjestelmään rekisteröi joko lähettäjä tai vastaanottaja Puolassa, tai Puolan kautta kulkevissa transito-lähetyksissä rahdinkuljettaja. DSV tai DSV:n alihankkijana toimiva kuljetusliike on vastuussa tietojen päivittämisestä järjestelmään asiakkaan edustajana.

Asiakas on vastuussa oikeiden ja täsmällisten SENT-tietojen ilmoittamisesta DSV:lle. Mahdollisista virheellisistä tai puuttuvista tiedoista johtuneet sanktiot tullaan edelleenveloittamaan kuljetuksen toimeksiantajalta/kuljetuksen rahdin maksajalta

Ilmoituksesta syntyvä SENT-tunnistenumero liitetään lähetyksen asiapapereihin, ja sen on oltava kuljetuksen mukana lähetyksen saapuessa Puolaan.

Jos asiakas ei ilmoita SENT-numeroa, DSV olettaa, että kuljetettava tavara ei kuulu seurannan piiriin.

Käyttöönotossa on siirtymäaika huhtikuun loppuun. SENT-numeron puuttumisesta seuraa rangaistusmaksu 1.5.2017 alkaen.

DSV asiakaspalvelu antaa mielellään lisätietoja

Seurannan piiriin kuuluvat tuoteryhmät (PDF)