open/close

Hanjin Shipping selvitystilaan

Hanjin

Korealainen laivanvarustamo Hanjin Shipping Ltd on hakeutunut sikäläisen lainsäädännön mukaiseen selvitystilaan 31.08.2016.  Päätös tehtiin sen jälkeen, kun neuvottelut takaajien kanssa epäonnistuivat.

 

DSV ei enää tee kuljetustilauksia Hanjinille eikä anna kontteja lastattavaksi Hanjinin operoimiin tai omistamiin aluksiin, vaan lähetykset reititetään uudelleen muille rahdinkuljettajille.

 

Hanjinin yhteistyökumppanit ovat jo joissain tapauksissa kieltäytyneet operoimasta varustamon laivoja ja kontteja.  On myös odotettavissa että he tulevat käyttämään Hanjinin hallussa olevaa lastia panttina, joka saattaa aiheuttaa viivästyksiä tavaran toimituksiin.  Hyvin todennäköisesti osapuolet tulevat perimään lastin luovutuksesta lisäkustannuksia, jotka tässä DSV:stä riippumattomassa tapauksessa joudutaan veloittamaan edelleen lastin omistajalta. 

 

DSV seuraa tilannetta tarkasti ja pyrimme parhaamme mukaan minimoimaan viivästyksiä ja kustannuksia. Olemme erikseen yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joita tilanne koskee, kun saamme lisätietoja.

 

Yhteyshenkilömme liikenteessä antavat mielellään lisätietoja.

 

Lue alkuperäinen DSV:n tiedote