open/close

Varastonhallintajärjestelmät hallussa

Jukka Lehikoinen työskentelee DSV:llä varastonhallintajärjestelmien ja järjestelmäkehittämisen parissa.

Jukka LehikoinenJukka Lehikoinen tuli alun perin DSV:lle lentovientiin liikennekoordinaattoriksi. Liikenteen lisäksi Jukka teki jonkin verran myös kehitystyötä eri IT-järjestelmien parissa. Koulutukseltaan hän on tuotantotalouden insinööri, joten kehittämistehtävät sopivat hänelle hyvin.

”Viihdyin hyvin liikenteessä, mutta mielenkiinto kehitystyöhön vei voiton. Solutionsilla aukeni paikka BCM-puolella varastonhallintajärjestelmän kehittämisen parissa, joten päätin hakea sinne.”

Jukka tekee nyt töitä pienessä kahden hengen BCM- eli Business Change Management -tiimissä.

”Implementoimme uudet asiakkaat järjestelmään, hoidamme siihen liittyvän sanomaliikenteen ja käsittelemme järjestelmän tukeen ja kehittämiseen liittyviä pyyntöjä. Teen myös järjestelmäkoulutuksia. Uusi DSV Logistics Center työllistää meitä edelleen, kun asiakkaita siirretään uusiin varastotiloihin ja uuteen järjestelmään.”

Suomessa ei kuitenkaan hoideta ihan kaikkea. Jukka onkin päivittäin tekemisissä DSV:n Tanskassa sijaitsevan pääkonttorin IT:n ja BCM-tiimin kanssa.

”Teemme myös jonkin verran yhteistyötä Pohjoismaiden kesken. Kerran vuodessa järjestetään konferenssi Hollannissa, jossa käsitellään ajankohtaisia asioita ja tapaamme kollegoitamme.”

Teknologia ja digitalisoituminen ovat koko ajan entistä isommassa roolissa myös logistiikka-alalla. Ajan hermoilla pysyminen onkin tärkeää.

”Teknologia ja järjestelmät kehittyvät, ja niiden merkitys vain kasvaa tulevaisuudessa. Global BCM järjestää säännöllisesti koulutuksia Tanskassa ja Hollannissa, jotta pysymme kehityksessä mukana.”

BCM-tiimissä työpäivät ovat hyvin vaihtelevia ja usein eteen tulee jotain ennalta-arvaamatonta. Jukka pitää sitä kuitenkin rikkautena. ”Koko ajan oppii jotain uutta. On todella mielenkiintoista olla mukana kehittämässä prosesseja ja hyödyttämässä asiakkaita.”