open/close

Merikuljetukset liikenteenhoitajan hallussa

Milla Kärmeniemi koordinoi merikuljetuksia Kiinasta Suomeen.

Milla KärmeniemiMilla Kärmeniemi aloitti DSV:llä kesätyöntekijänä opiskellessaan logistiikan tradenomiksi. Valmistuttuaan Milla on jatkanut samoissa tehtävissä merituonnin liikenteenhoitajana.

Liikenteenhoitaja ottaa vastaan kuljetustilauksen ja hoitaa kaikki lähetykseen liittyvät asiat siihen asti, kun se saapuu maahan - myös laskutuksen ja reklamaatiot. Liikenteenhoitajan on pysyttävä kärryillä muuttuvista tullisäädöksistä ja muista määräyksistä.

”Parasta työssäni on monipuolisuus. Vaikka samat teemat toistuvat, ovat kaikki päivät erilaisia.”

Millan vastuualueena on pääasiassa Kiina ja sieltä tulevat merikuljetukset. Hänellä on jonkin verran myös tiettyjä nimettyjä asiakkaita, joiden kuljetukset ovat hänen vastuullaan. Merikuljetusten lisäksi Milla hoitaa jonkin verran myös junakuljetuksia.

”Olen asiakkaiden lisäksi päivittäin yhteydessä varustamoihin, kontinvetäjiin, terminaaleihin ja edustajiimme ulkomailla. Englantia tarvitsee päivittäin, ja kaikki kielitaito on plussaa.”

DSV kuljettaa meriteitse tavaraa ympäri maailmaa. Monet erilaiset lait ja säädökset vaikuttavat kuljetuksiin sekä lähtömaassa että määränpäässä ja ne onkin osattava huomioida.

”Onneksi paikallinen DSV esimerkiksi Kiinassa auttaa tarvittavien lupien ja säädösten kanssa siellä päässä eikä meidän tarvitse tietää ihan kaikkea.”

Milla Kärmeniemen mielestä on tärkeää, että työssä pystyy myös kehittymään. ”Sopivasti vastuuta ja vaihtelua, hyvä työilmapiiri ja mahdollisuus kehittyä. Kun ne ovat kunnossa, pysyy oma motivaatio korkealla.”