open/close

Asiakaspalvelijana DSV:llä

Vilma Kleemola työskentelee DSV Roadin asiakaspalvelutiimissä Vantaalla.

Vilma Kleemola

Vilma Kleemola tuli DSV Roadille työharjoitteluun opiskellessaan logistiikan ja ulkomaankaupan tradenomiksi. Aluksi hän oli Itä-Euroopan liikenneosastolla liikennekoordinaattorina ja siirtyi myöhemmin DSV:n asiakaspalveluyksikköön, jossa Vilma on jatkanut valmistumisen jälkeenkin.

”DSV on ensimmäinen logistiikka-alan työpaikkani, joten aluksi ehkä yllättikin, mitä kaikkea logistiikkaan kuuluu ja miten kaikki oikeasti toimii.”

Roadin asiakaspalvelussa työpäivät ovat vaihtelevia. Suurin osa asiakkaiden kuljetustilauksista käsitellään asiakaspalvelussa. Lisäksi tehdään paljon selvitystyötä ja ollaan yhteydessä asiakkaisiin.

”Kommunikointi kollegoiden kanssa on ihan ehdotonta, ja homma toimii hienosti, kun kaikki istuvat lähekkäin. Lisäksi olemme koko ajan tekemisissä liikenneosastojen kanssa ja ulkomaisiin edustajiinkin ollaan yhteydessä päivittäin. Ja asiakkaat tulevat tietenkin tutuiksi.”

Asiakaspalvelussa on käytössä tehtäväkierto, jonka ansiosta kaikki työtehtävät tulevat tutuiksi. Jonkun on aina oltava paikalla asiakaspalvelun aukioloaikana, joten työtä tehdään vuoroissa.

”Päivät vaihtelevat paljon. Välillä on todella hektistä, useimmiten juuri ennen kuin määräaika seuraavan päivän kuljetustilauksille umpeutuu. Parasta tässä työssä on kuitenkin juuri vaihtelevuus. Joka päivä oppii jotain uutta.”

Asiakaspalveluyksikkö on DSV:llä suhteellisen uusi ja se pyrkiikin kehittymään jatkuvasti. Tiimin henkilöstö on motivoitunutta, ja asiakkailta on tullut paljon positiivista palautetta.

”Meillä on hieno porukka ja hyvä yhteishenki. Tässä tiimissä on todella mukava tehdä töitä!”