open/close

Panalpina ja DSV yhdistävät voimansa

DSV julkistaa tehneensä vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen kaikista Panalpinan julkisesti omistetuista osakkeista.

Panalpina

DSV ja Panalpina ovat päässeet sopimukseen yhdistymisestä kaikille Panalpinan osakkeenomistajille suunnatun julkisen ostotarjouksen avulla.

Jos tarjous hyväksytään, DSV:stä ja Panalpinasta tulee yksi maailman suurimmista kuljetus- ja logistiikkayrityksistä, jonka pro forma -liikevaihto on noin 15,8 mrd. EUR, ja joka työllistää yli 60 000 henkilöä 90 maassa.

Tämän jälkeen DSV tulee ylimääräisessä yhtiökokouksessa ehdottamaan osakkeenomistajilleen yhtiön nimen muuttamista DSV Panalpina A/S:ksi, joka heijastaisi molempien yhtiöiden pitkää historiaa.

Kurt Larsen, DSV:n hallituksen puheenjohtaja:
”DSV:n ja Panalpinan yhdistyminen vahvistaa entisestään asemaamme yhtenä maailman johtavana kuljetusyrityksenä. Yhdessä voimme tarjota vahvan globaalin verkoston ja paremman palvelutarjonnan asiakkaillemme, mikä lujittaa entisestään kilpailuetuamme alalla. Se on loistava kauppa kaikilla mittareilla. Panalpina on hieno yhtiö, ja olemme halukkaita yhdistämään voimamme ja toivottamaan Panalpinan osaavan henkilökunnan tervetulleeksi.”

Peter Ulber, Panalpinan hallituksen puheenjohtaja:
”Viime viikkojen aikana Panalpinan halitus ja johto ovat tutkineet erilaisia strategisia aloitteita ja keskustelleet DSV:n kanssa mahdollisesta yhdistämisestä. Hallituksen arvion mukaan DSV:n päivitetty ehdotus on erittäin houkutteleva. Me odotamme nyt innolla, että voimme yhdistää voimamme DSV:n kanssa ja luoda yhden maailman suurimmista kuljetus- ja logistiikkayrityksistä.”

Hyvissä asemissa tulevaisuuden kasvua ajatellen

DSV ja Panalpina ovat hyvä pari, jolla on monia potentiaalisia synergiaetuja samankaltaisten liiketoimintamallien, palveluiden ja strategioiden ansiosta:

  • Ainutlaatuiset asiakassuhteet ja vertikaalinen osaaminen
  • Erinomainen operatiivinen osaaminen ja tehokkuus
  • Kaupalliset synergiat ja vahvemman verkoston ja palvelutarjonnan tuomat ristiinmyyntimahdollisuudet, uudet osaamiset ja taidot
  • Toimintojen, hallinnon ja toimipaikkojen yhdistäminen
  • IT-infrastruktuurien yhdistäminen

Kerromme lisää kaupan toteutumisesta sekä sen vaikutuksista toimintoihimme asian edistyessä.

Lue DSV:n lehdistötiedote kokonaisuudessaan (in English)

Lue lisää Panalpinasta