open/close

Kiinalainen uusivuosi lähestyy

Kiinalainen uusivuosi on vuoden tärkein juhla Kiinassa

Kiinalainen uusi vuosi

Kiinalaista uuttavuotta eli kevätjuhlaa juhlitaan jopa 15 päivän ajan, vaikka virallinen lomajakso Kiinassa kestääkin vain noin viikon. Suurimmat tuotantolaitokset, konttorit ja myös iso osa kuljetusliikkeistä sulkevat ovensa maanlaajuisen juhlan ajaksi. Jos teillä on tuontia Kiinasta, suosittelemme tilaamaan kuljetukset hyvissä ajoin etukäteen, sillä useimmat varustamot, lentoyhtiöt ja rautatieoperaattorit toimivat poikkeusaikatauluilla juhlallisuuksien aikana, ja lähtöjä on harvennettu tai jopa peruttu kokonaan. 

Kiinalaista uuttavuotta juhlitaan paitsi Kiinassa ja Hong Kongissa, myös maissa, joissa asuu runsaasti kiinalaisia.  

Toimistot ja tuotantolaitokset Kiinassa

Vuonna 2019 kiinalaista uuttavuotta vietetään helmikuun alussa viikolla 6. Kiinassa useimmat toimistot ja tehtaat pitävät ovensa suljettuina maanantaista 4.2.2019 sunnuntaihin 10.2.2019. Hong Kongissa toimistot ja tehtaat ovat virallisesti kiinni kolmen päivän ajan 5.-7.2.2019. 

Virallisen lomakauden aikana tuotantolaitoksilla ei yleensä lastata eikä vastaanoteta lähetyksiä. 

Kuljetuskapasiteetti koetuksella

Kokemuksen perusteella kiinalainen uusivuosi aiheuttaa aina kysyntäpiikin, ja kuljetuskapasiteetti Kiinasta on koetuksella ennen ja jälkeen juhlakauden. Myös rahtihintoihin kohdistuu korotuspaineita kysynnän kasvaessa, ja Peak Season -ruuhkamaksut ovat mahdollisia. Kiinalainen uusivuosi ei vaikuta vain laivojen, lentojen ja junakuljetusten aikatauluihin vaan etenkin Kiinassa myös sisämaan noutoihin/jakeluihin sekä lastauksiin ja purkuihin satamissa. Toimitusketjuunne kohdistuvien viivästysten minimoimiseksi kuljetustilaukset kannattaakin tehdä hyvissä ajoin etukäteen. 

Tarkempia tietoja mahdollisista aikataulumuutoksista saatte DSV -yhteyshenkilöltänne.

Yhteystiedot, lentorahti

Yhteystiedot, meri- ja junarahti