open/close

DSV:n uuden logistiikkakeskuksen rakentaminen etenee ajallaan

Suomen DSV-yhtiöiden yhteinen logistiikkakeskus Vantaan Päiväkumpuun, lähelle Helsinki-Vantaan lentokenttää, edistyy hyvää vauhtia.

DSVn uusi toimitila Vantaa
Uusi 11 hehtaarin logistiikka-alue koostuu logistiikkakeskuksesta (50 000 m2), terminaalirakennuksesta (10 000 m2) sekä toimistorakennuksesta (4 000 m2). Rakentaminen alkaa heti luvan varmistuttua, mutta maatyöt ovat jo käynnistyneet. Kokonaisuuden on määrä valmistua aikataulussaan, vuoden 2018 lopulla. Logistiikkakeskuksen toteuttaa rakennusurakoitsija Lehto Group.

‒ DSV:n keskuksen rakentaminen on isoin logistiikkahankkeemme tähän mennessä. Projekti toteutetaan kokonaisvastuullisella suunnittelulla, ja kohteessa hyödynnetään Lehdon omaa teollista komponenttituotantoa, Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto kertoo. 

Myös ympäristöasiat ja kestävä kehitys otetaan huomioon aina rakentamisvaiheesta käyttäjiin asti. Rakennuksista tulee energiatehokkaita ja moderneja työympäristöjä, jotka noudattavat hyvin pitkälti DSV:n omaa ulkoasukonseptia, Suomen talviset sääolosuhteet kuitenkin huomioiden.

Lähtökohtana tilojen suunnittelussa on ollut nykyprosessien optimointi ja tehostaminen, mutta lisäksi on aktiivisesti pohdittu myös uusia ratkaisuja hyödyntäen sekä automaatiota että ajanmukaista teknologiaa. 

‒ Yleisesti ottaen hanke on asiakaskunnassa otettu vastaan hyvin positiivisesti. Se, että DSV:n panostaa Suomen markkina-alueeseen on nähty mahdollisuutena pohtia yhteistyötä ja sen laajuutta aivan uudelta pohjalta. Moni on kiinnostunut näkemään, kuinka DSV-yhtiöt toimivat One DSV -ajattelun mukaisesti ja minkälaista lisäarvoa tämä tuo jatkossa asiakkaille, DSV Solutions Oy:n toimitusjohtaja Jan Magnus Nordberg kertoo.

Rakennusurakoitsija Lehto Group Oyj on suomalainen pörssiyhtiö, jonka vuoden 2016 liikevaihto oli 361,8 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää noin 750 henkilöä.

Lue Lehto Group Oyj:n lehtistötiedote

Katso video tontista, jolle DSV rakentaa!